2020. augusztus 5.

Jó étvágyat elvtársak! - Gyurcsány szakácskönyve

2013. december 09. 12:09 Szerző: Marcika

Eddig csak a politikai életben mutatta meg a tudását, most viszont a konyhában kezdi a kampányt Gyurcsány Ferenc. A ma megjelenő könyvből már el is kelt az első példány, tudatta Facebook oldalán a volt miniszterelnök. Szimpatizánsai sorra gratulálnak neki, sőt politikai ellenfelei is azt tanácsolják, hogy maradjon a főzésnél - a politika helyett.

Bár Gyurcsány az internetes naplójában már számtalan receptet osztott meg olvasóival és rendszeresen megosztja a vasárnapi ebédről készült fotót, mégis csak idén tavasszal fogant meg az ötlet, hogy könyv formájában is megmutassa, mire képes - ezúttal a konyhában. A Tv2 Frizbi című műsorában elmondta, számára a főzés megnyugtató hobbi, olyan, mint korábban a futás volt. Bár a  könyv csak ma jelenik meg, de már a hétvégén elkelt belőle az első példány, osztotta meg nagy örömmel Gyurcsány, és azon melegében meg is köszönte azok munkáját, akik segítségére voltak az elkészítésben.

gyurcsany-a-konyhaban

                                                                  gyurcsany-kuncze

Forrás: Facebook

A könyvben ismert emberekkel készíti el a recepteket, korábban, az internetre feltöltött képen éppen Kuncze Gáborral, az SZDSZ volt elnökével főz, " pontosabban én főztem, ő meg nézte... :))" tette hozzá  viccelődve. A könyvben olcsó, könnyen elkészíthető receptek kaptak helyet, mondta el a Blikknek Gyurcsány, de az intenetezők fantáziáját is megmozgatta, így a már elezdték ajánlani a második szakácskönyvhöz az új recepteket. Ilyen a "böszmetorta", a "szaúdi futballterrorista leves", valamint az "öregecskedő steak" - utalva azokra a botrányokra, melyekben még miniszterelnökként volt érintett. 15-20 ezer eladott könyvvel számol Gyurcsány - mondta el Hajdú Péternek - ami 15-20 millió forintnak megfelelő legális jövedelem neki, így végre nem fognak aktatáskás revizorok turkálni a zsebében.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon