2018. május 27.

Jakabos Zsuzsanna és SP véradásra buzdít

2013. október 20. 21:34 Szerző: FReni Forrás: RedLemon

Jakabos Zsuzsanna Olimpiai és Európa-bajnok úszónő, olyan kitartóan buzdítja a hazai fiatalokat és sportolókat a rendszeres véradásra, hogy a 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny arca lett.

A rendezvény fotózását Éder Krisztián (SP) vállalta, nem kis segítséget nyújtva ezzel Zsuzsának a kampány népszerűsítésében.

Jakabos Zsuzsanna_01

Hazánkban a sikeres vérellátáshoz évente közel 430 ezer egység vérre van szüksége a kórházaknak. Ehhez pedig rendszeres véradókra van szűkség.  A Magyar Vöröskereszt és Media Markt versenyt hírdetett az egyetemek és főiskolák között, hogy véradásra buzdítsa a fiatalokat. A kampány szakmai partnere az Országos Vérellátó Szolgálat.

„Nagyon örültem a felkérésnek, mert úgy gondolom, hogy a véradás egy olyan ügy, amire fontos felhívni a fiatalok figyelmét. A felsőoktatásban futó véradókampány fókuszában a példaképek, a sport és az egészséges életmód áll. Így a témát különösen magaménak érzem. Megtisztelő, hogy úgy gondolják sportteljesítményem és személyiségem példaként szolgálhat a korosztályom számára. Továbbá célom, hogy a sportolók körében is népszerűsítsem a véradás ügyét."- nyilatkozta Jakabos Zsuzsanna, akit önzetlen munkájáért  a Media Markt egy vízálló fényképezőgéppel ajándékozott meg.

Jakabos Zsuzsanna_03

A világklasszis úszónőn kívül, Rozsonits Tamás, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója is Éder Krisztián (SP) kamerája elé állt, aki 18 éves kora óta rendszeres véradó.

Jakabos Zsuzsanna_02

A versenyre idén is hatalmas az érdeklődés. Közel 40 felsőoktatási intézmény és más civil támogatók is csatlakoztak a rendezvényhez. Az eredényhírdetére a Véradók világnapján, Június 14.-én kerül sor, ahol a résztvevők tárgy és pénz nyereményben részesülnek.

Ha tetszik, lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon