2020. február 29.

Itt az új Junkies klip: Hazudni muszáj! - Exkluzív interjú

2014. június 05. 09:50 Szerző: Nikk

Az immáron 20 esztendős, a tavalyi évben Fonogram-díjat bezsebelő Junkies előrukkolt friss, ropogós klipjével, melyet a Hazudni muszáj című számukhoz készítettek. Egy biztos, a srácok most sem hazudtolják meg magukat!

Az elgondolkodtató mondanivalóval rendelkező Hazudni muszáj szövegét és zenéjét Szekeres András és Barbaró Attila szerezte. A klipet pedig Köge-nek és csapatának köszönhetjük, melynek eredménye egyszerűen nagyszerű! A kisfilm kapcsán a zenekar basszusgitárosát, Rikit faggattuk!

junkies hazudni muszáj klip

Elsősorban kiknek szól az új dal, a Hazudni muszáj?

Természetesen elsősorban a kedves közönségünknek. De maga a téma az gyakorlatilag nem más, mint egy cinikus nézet a mai gyorsan pörgő, zajló életről. Legyen az politika, iskolák, választások, média, bulvár, szexuális életmódok, és még sorolhatnám. A lista tovább göngyölődik, de gyakorlatilag minden ember életében történik ilyen. Kapcsolódik a kisebb-nagyobb hazugságokhoz, amit egyre csak halmoz és szinte észre se veszi, mert annyira mindennapossá és megszokottá válik az életében.

A klip egyszerű mégis borzasztóan elragadó. Hogy éreztétek magatokat a forgatáson?

A klip, amit most élvezhetünk, igencsak elkésett, körülbelül három hetet. Tudniillik ez volt a harmadik nekifutás. Az első egy animációs történet lett volna, de sajnos nem volt elég időnk az elkészítéséhez, emellett az operatőr sem teljesítette azt a szintet, amit elvártunk. Próbáltuk menteni azokat a bizonyos használható részeket egy másik operatőrrel, de nem jött össze. Gondolhatod mennyire kivoltunk. Ezután úgy döntöttünk, hogy visszatérünk a jól bevált operatőrünkhöz, Kögehez, aki már az utóbbi lemezünk összes klipjét készítette. Gyorsan, ötletdúsan és profin dolgozik az emberünk. Szóval ezt a klipet gyakorlatilag három nap alatt hoztuk össze, a Dürer Kert C Blokkjában forgattuk, ahol a Phantomas Stúdió van. Itt vettük fel az új lemezünket, amiről a Hazudni muszáj az első debütáló single dalunk. A forgatás maga, mint mindig, pörgős és jó hangulatú összmunkaként zajlott.

Mennyire szóltatok bele a forgatókönyvbe?

Az első ötletnél szabadkezet kaptunk a kiadótól. A második verzió pedig Köge és a mi közös ötletelésünknek eredménye. Egyszerű, kis puritán klip, de a miénk!

Csekkoljátok az új Junkies kisfilmet!

És végül ne feledjétek: hamarosan Junkies és Szekeres jubileumi koncert a Barba Negra Track-ben!

Ramones Mania koncert a Gozsduban!

Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon