2018. július 18.

II. Runway Run: Több százan vettek részt a repülőtéri futóversenyen

2014. szeptember 09. 15:46 Szerző: BuliStar

Hajtóművek zaja helyett futócipők dobogása hallatszott szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 13R/31L - ismertebb nevén 1-es - futópályáján. Egyetlen délelőttre futók vették birtokba a betoncsíkot a II. Runway Run jótékonysági versenyen. Több száz meghívott vendég, élsportolók, a Nike Futóklub tagjai, hírességek és a médiai képviselői élhették át a páratlan élményt.

A Budapest Airport és a Nike a tavalyi premier után 2014-ben is megrendezte Európa egyik legkülönlegesebb futóversenyét. Egyedülálló a kontinensen, hogy egy működő nemzetközi repülőtér működő futópályája adjon otthont egy ilyen rendezvénynek. A II. Runway Run versenyre meghívást kaptak a légiközlekedési iparág vezetői, a Nike Futóklub tagjai, valamint a média képviselői és számos híresség is. A kétfős váltócsapatok fejenként 6 kilométert, az egyéni versenyzők 12 km-t teljesítettek. Az adományokat a szervezők jótékonysági célra ajánlják fel, egyebek mellett a Nemzetközi Gyermekmentő szolgálat számára.

runwayrun_start

 tobb_szaz_indulo_vett_reszt

Epres Panninak nem okozott nehézséget a hat kilométeres táv, hiszen a modell gyakorlott futó. „Nővéremmel, egyben legfőbb bizalmasommal futottam egy csapatban. Judit négy gyermek édesanyja, nagyon közel állunk egymáshoz, mégis kevés közös programra van lehetőségünk, így ez a nap egészen különleges volt a számomra” – mondta Panni, aki már másodszorra futott a repülőtéri alkalmi pályán.

 epres_panni_selfie

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos remek idővel, hatodikként ért a váltáshoz, még arra is maradt ereje, hogy az utolsó métereken versengjen futótársaival. „Hihetetlen élmény egy üresen tátongó leszállópálya közepén futni, a repülőgépek kerekeinek guminyomain lépkedni. Ez a hangulat ismét lenyűgözött” – jelentette ki Kammerer. Erős váltó volt az övék, hiszen Zoltán Szabó Gabriella kajakos olimpiai bajnokkal teljesítette a II. Runway Runt.

 nike_hiressegek_csapata

david_kornel

Ada számára komoly próbatételt jelentett a jótékonysági verseny: életében először futott le hat kilométert. „A kritikus pontokat leszámítva nagyon élveztem a futást. Gyönyörű volt a kivilágított pálya, amikor elindultunk. Elhatároztam, hogy edzek a Runway Runra, ám csak pár nappal az esemény előtt láttam neki a felkészülésnek” – mondta a célba érkezést követően a műsorvezető. Ada Szikszai Johanna modellel párban gyűrte le a kilométereket.

 ada_es_szikszai_johanna

runwayrun_csapat

Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó a feleségével futott, Szani Roland, a Class FM műsorvezetője egymaga teljesítette a 12 kilométert a ferihegyi betonon, de Rubint Réka és Trokán Nóra is bebizonyították, hogy a futás igazán közel áll hozzájuk.

Megosztás facebookon