2020. február 28.

ByeAlex dala annyira „rossz”, hogy Top10-es lett!

2013. május 20. 18:44 Szerző: Csé Zsé

Szombat este lezajlott az 58. Eurovíziós Dalfesztivál, melynek idén Malmö adott otthont. A tavalyi svéd győzelem után 2013-ban a dánok mindössze 20 éves Emmelie-je lett a nyertes.

A magyarokat képviselő ByeAlex, aki szinte a semmiből bukkant fel, és néhány hónap alatt berobbant a zenei életébe,  a 10. helyen zárt 26 ország közül. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy Alex eredménye végre bizonyíték a hitetlenek felé is. Köztudott, hogy nagyon megosztott a vélemény ByeAlexről és Kedveséről.

byealex_döntö

Sokan értetlenkedtek, hogy egy „ilyen dallal” miért ő képvisel minket Malmöben. Az Eurovízió eredménye, is azt bizonyítja, hogy ebben a dalban több van, mint egy átlagos nótában. Fülbemászó, dallamos, szerethető. ByeAlexet lehet szeretni, vagy nem szeretni, és a dalával ugyanez a helyzet, de Európa közönsége sem véletlenül kedvelte meg az ő Kedvesét.

byealex_eredmeny

“Szerintem önmagáért beszél, hogy Magyarország eddigi harmadik legjobb eredményét értem el az Eurovízión, ráadásul 12 pontot kaptam a németektől. Úgy érzem, kiderült, hogy Európa nyitott egy új dologra, sokakban benne volt: egy énekes magát hozza, ne pedig másoljon” – mondta ByeAlex az MTI-nek a szereplésről. Teljes mértékben igaza van: az eredmény önmagáért beszél!

“Tudom, hogy sokat kell még fejlődnöm, mert jó dalszerzőnek gondolom magam, de előadóként még van hová előrelépnem. Nagyon jó érzés volt tizenvalahányezer embernek énekelni az Arenában, most nem volt bennem idegesség, mint az elődöntőben” – hangsúlyozta ByeAlex.

A 28 éves énekes folyamatosan tartja a kapcsolatot rajongóival, és a döntő után ezt írta Facebook oldalára: “Na mit szóltok TOP 10!? Németországtól 12pont? Én a dánoknak drukkoltam. Köszönöm mindenkinek. Hamarosan összefoglalom az elmúlt pár hónap élményeit. Hajrà magyarok! Megmondtam: MAGYARUL énekelek!”

byealex_pontok

Többeket foglalkoztatta, hogy melyik országtól kaptunk, illetve nem kaptunk pontokat, sokan nehezményezték, hogy Erdélytől nem jöttek pontok. De itt ez már nem annyira számít, hiszen Alex a 10. helyen végzett. Magyar lett a Top 10! 

byealex_izgalmak

A Green Roomban fergeteges hangulat és feszült várakozás előzte meg az eredményhirdetést. A végén pedig mindenki Emmelie de Forest dalára bulizott...

Mi mindenesetre gartulálunk Alexnek és csapatának, és további nagy sikereket kívánunk nekik!

Megosztás facebookon