2019. március 20.

Birdy, a Quimby és Bogi esete a VOLT Fesztiválon

2014. július 09. 10:07 Szerző: Boggi

Az aranytorkú dalos pacsirta Birdy tavaly szeptemberben jelentette meg második stúdióalbumát, a Fire Withint, amely a nagy nemzetközi siker mellett aranylemez lett Magyarországon is. Az ünnepélyes átadásra a VOLT Fesztivál sajtósátrában került sor, ahová fellépni érkezett meg a tizenhét éves Jasmine Van Den Bogaerde.

Az angyalarcú művésznőnek pedig nem más, mint kortárs kolléganője, a We All szupersláger előadója, a szintén tinédzser Bogi és egyik legnagyobb magyar tisztelője, a Quimby billentyűse, Balanyi Szilárd adta át az aranykorongot.

bogibirdy

A két magyar művésszel azonnal megtalálta a közös hangot a brit sztár, hiszen Bogival hasonló zenei ízlésük jó témának ígérkezett a találkozó alatt, Szilárd pedig még két CD-t is ajándékozott a lánynak, hogy kikérje véleményét az anyagról.

birdy
Balanyi Szilárd, Birdy és Dallos Bogi

Az átadás után nem sokkal pedig már a színpadon zongorázott a csíkos ruhás tünemény, akit az egész koncert alatt kitartó, fülsüketítő ováció fogadott. A nagyjából egyórás koncert alatt természetesen a Fire Within dalait is hallhattuk, de felcsendültek klasszikusok az első, Birdy című lemezről is, így sem a Skinny Love, sem a Wings kedvelői nem maradtak hoppon, amit ez a remek rajongói videó is igazol.

Megosztás facebookon