2020. január 25.

Az Operettszínház tagja lett Gubik Petra

2014. november 27. 12:55 Szerző: Nikk

A bájos lányt sokan az X-Faktor tehetségkutatójában ismerték meg, pedig akkor már több színházi darabban bizonyított. Az év elején bemutatkozott a Sugarloaf új énekesnőjeként, de szíve végül a színház felé húzta. Azóta szinte lehetetlenség követni, hogy mely darabokban játszik a fiatal tehetség.

Egerek és emberek, Frank Sinatra: A Hang, Koldusopera, Mozart musical, Tiéd a világ, Monte Cristo Grófja, Elfújta a szél, és még sorolhatnánk, hogy milyen előadásokban tündököl Gubik Petra. Nem véletlen hát, hogy a tehetséges színész-énekesnő idén megkapta az Arany Kotta díjat, amely az év musical színésznőjének járt.                          OperettekMostantól pedig hivatalosan is az Operettszínház vendégeként dolgozik. „Amikor Lőrinczy György behívott az irodájába és azt mondta, hogy számítanak rám Kerényi Miklós Gábor művészeti vezetővel és szeretnék, ha csatlakoznék a társulathoz, nagyon meghatódtam, picit meg is könnyeztem azt hiszem. – kezdte az Operett hivatalos weboldalán Petra. „Azt éreztem, hogy a rengeteg munka meghozta a gyümölcsét. Ez egy olyan lehetőség, amivel élni kell, és amit nagyon meg kell becsülni. Annyit kértem a főigazgatótól, hogy amennyiben az operettszínházi munkám ezt lehetővé teszi, engedjen vissza Békéscsabára vendégnek.” – tette hozzá.                                                                         

PetraAmikor elkezdtük az Elfújta a szél próbáit, a tőlem megszokott módon vetettem bele magam a próbafolyamatba, figyeltem, rájöttem, hogy ez egy másik közeg, egy másik színház és természetesen itt mások a szokások és az elvárások is, amikre nagyon oda kell figyelni. Mindenhol vannak íratlan szabályok, amiket az ember csak akkor ismer meg, ha elkezd ott dolgozni. Azért kellett egy év mire belejöttem a dolgokba és most már kezdem otthonosan érezni magamat.  Az első héten volt olyan, hogy eltévedtem a színházban. Még nem mertem szólistaöltözőt kérni, lent öltöztem az alagsorban és a házi színpadról a balett terembe kellett volna eljutnom. Mondanom sem kell, egy ideig bolyongtam a pincében.  Akkor azt gondoltam: "Úristen! Csak innen érjek haza!" A kollegák kedvessége viszont sokat segített. Most már mondhatom, hogy kiismerem magam itt. Úgy érzem, elfogadtak és ez jó.” – mondta még Petra.Petra 2

Megosztás facebookon