2019. október 15.

Apu megvette a Budapest Parkot - WELLHELLO koncert (Fotók)

2015. május 30. 17:12 Szerző: Szabó Á

A 30 feletti korosztály képviseletében megvallom félve vettem az irányt a Budapest Park felé, ahol a The Biebers és a WELLHELLO adott koncertet. Mit fogok én a sok tini között keresni?! Bár még a kapu nyitás előtt érkeztem, de már akkor feltűnt, hogy nemcsak hasonló korú párok, de anyukák a tini lány baráti körrel is képviseltetették magukat.

"Hagyd kint a valóságot" szól a park mottója. És tényleg. Bent egy másik világ fogadott. Míg kint a Soroksári úton fejlógató, napi gondjaiktól meggyötört hétköznapi emberekkel találkoztam, addig a Park határát átlépve boldog és önfeledt fiatalok fogadtak. Jó érzés volt köztük lenni. Csak a Park feltérképezését követően jöttem rá, hogy a Wellhello csak később kezd és előtte még végig kell "szenvednem" Puskás Peti zenekarának nyüglődését. Ám legyen, hallgassuk meg mi lesz. A 80’-as és a 90’-es évek popzenéjének korában voltam tomboló tini, így a fülemnek ezek a számok újak.wellhello_koncert (59)És ekkor végre kilépett a színpadra Puskás Peti, és jött a következő pofon. Puskás Peti már nem a tehetségkutató kikopott veteránja, hanem a 80'-as és 90'-es évek hangján "üvöltő" glamrocksztár. És ezt a hangot csak fokozza Bálint erőteljes, a retro idők, fekete funky királyait idéző hangja. Bár érezhető volt, hogy jól tudják, ez nagyon passzol hozzájuk, nem is nagyon kisérleteznek más korszak hangzásával, a The Biebers nagyon oda tette. Az összegyült több, mint tizezres közönség óriási óvációval jutalmazta Petiék alakítását. Csak gratulálni tudok nekik, hogy sikerült kinőni a tinisztár szerepből.

wellhello_koncert (12)De ekkor még sehol sem tartottunk. Mert hát ez egy WELLHELLO nagykoncert. A lányok izgatottan dúdolták barátnőjükbe karolva a "Hány szerelmet bír még el a rakpart…” –ot. Majd a színpadra lépett négy elegáns ruhába öltözött ZENÉSZ. Álljunk meg! Ez nem a mizus Fluoros Wellhello? - gondoltam magamban. És elindult a gyerekkorom kedvenc filmjeinek zenéje. Knight Rider vörös futófényére dobbant a szívem, majd a Ghostbuster kezdett felvezetni és akkor jött DIAZ egy elegáns öltönyben, mint a Miami Vice Ricardo Tubbs-sza. De hol van akkor Crockett? És a lányok üdvrivalgása mellett begurult az elegáns Fluor is.wellhello_koncert (139)Igen gurult, mert az év koncertje előtt lábujjait törte, és így csak PADÖDÖ Györgyi módra tudott koncertezni. Járgánya egy aranyozott elnöki csodahikomobil volt, amivel az egész este alatt pörgött-forgott, mint egy jó deszkás. Sajnos, így egy kicsit a koncert alatt másod szereplővé vált, aki kedvesen támogatta Diaz sármörködését. Néha át kell adni a terepet. A koncerten felcsendült az első közös dal a Képkockák, amely megjelenésekor a kritikusok hevesen éltették, hogy Flour ki tudott lépni a mizuságból és egy új, zeneileg érettebb oldalát is be tudta mutatni. És úgy tűnik sikerült neki. Nem maradhatott ki persze a Halott Pénzzel közösen írt, Volt Fesztívál himnusza, az Emlékszem Sopronban sem. Marsalkó Dávid, mint mindig a szokott fazonban (kopott farmerdzseki) hozta a zenésszé érett underground hiphop profit.wellhello_koncert (167)

Természetesen Rakpart nélkül nincs Wellhello buli, amelyről a napokban egy egyetemista kiszámította, hogy hány szerelmet is bír el az a bizonyos rakpart. A koncert hangulatát Kiss – Dumaszínház – Ádám emelte, aki inkább a a Punnany Massif "jelképe", mégis a tavaly sikerre vitt Juróptúr Youtube sorozatának zenéjét a WELLHELLO sikercsapata írta. Ádámnak sok szerepe nem volt, bejött beköszönt és elment, még Fluor is megkérdezte: azt hittem egy viccet csak elmesél. 

"Apu vedd meg nekem…" zárta az estét. Fluor és Diaz lassan már egy évtizede ismerik egymást, mégis csak pár éve kezdtek el együtt dolgozni, amikor is Diaz felvokálozta Fluornak a Képkockák c. dalt, ami egyben a Wellhello megalakulásának első közös dala is, amit hamar felkaptak a rádiók és a közönség is megkedvelte. A Rakpart sikere már előre el volt könyvelve.

Egy biztos, Fluorral vele született a profizmus, amivel felépítette magát, vagy SP adta az első lökést, de azt kell mondanom, hogy Fluor ma az egyetlen olyan zenész, akit kortól és nemtől függetlenül meghallgat mindenki. Beszélnek róla, ismerik a dalait, vagy kedvelik vagy jó magyar szokás szerint lehurrogják. Bárki bármit is mond, a profizmussal, a pontos zenei építkezéssel, a jókor jól megválasztott zenei társakkal Fluor végleg megvette a város, sőt egész Magyarországot.

WELLHELLO koncert Budapest Park - 2015.05.29.

Megosztás facebookon