2020. július 2.

A whisky-é volt a főszerep a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon

2014. október 06. 23:01 Szerző: Csé Zsé

Szikrázó napsütés nappal, forró hangulat éjjel. Véget ért a VIII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. A 3 napig tartó eseményre közel tizenötezren látogattak el, melyen idén a pálinka mellett a whisky-é volt a főszerep.

A fesztiválozók kifejezetten keresték az újdonságokat. Ezt bizonyítja, hogy a klasszikus ízek mellett a déli gyümölcsökből, zöldségekből, sörökből készült párlatok kimondottan kedveltek voltak, miként az abszolút kuriózumnak számító, 12 évig tölgyfahordóban érlelt Békési whisky is nagyon népszerűnek számított.pálinka fesztivál 2014 (20)A mostani rendezvény egyik újdonságaként a szervezők Borbáth Gabriella pálinkaszakértő segítségével tematikus kóstolósorokat állítottak össze, ezzel könnyítve meg a kevésbé rutinos fesztiválozók dolgát. Az érdeklődők egyénileg, vagy akár szakértő kísérettel is végigjárhatták a különböző célcsoportoknak szánt pálinkatúrákat. A vállalkozóbb szelleműek a Rézangyal blendelő kurzusán bizonyíthattak, melynek során négyféle szilvapálinkából mindenki elkészíthette a saját maga házasítását.

pálinka fesztivál 2014 (17)Az alkalmanként skót dudajátékkal felpezsdített Whisky Udvarban közel félszáz single malt, blended és bourbon kiválóság közül válogathattak hétvégén a whisky rajongók. A közönség folyamatos visszajelzései alapján beigazolódott, hogy egy-egy jó minőségű whiskynek is legalább olyan izgalmas árnyalatai lehetnek, mint a jó pálinkáknak.

Elégedettek lehettek azok is, akiket a koncertprogramok csábítottak elsősorban a Budai Várba. Pénteken egy őrült rockabilly buli után Fábián Juli, Pély Barna és a PASO-s Krisa szórakoztatta Random Trip örömzenével a vendégeket. Szombaton a táncos reggae, ska, punk és latin elemekből építkező zenekaroké volt a színpad. Vasárnap örökérvényű magyar slágerek szenzációs feldolgozásai, no meg a Maszkura és a Tücsökraj összetéveszthetetlen muzsikája csalt letörölhetetlen mosolyt a közönség arcára.

pálinka fesztivál 2014 (34)

Ahogy évről évre megszokhattuk, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon a nagyszerű kolbászok, húskészítmények és sajtok mellett idén is a legfinomabb italok jelentek meg. A három nap alatt tizenötezren látogattak el a Budai Várba, hogy az élet italával töltött tulipános poharukat a magasba emeljék, koccintsanak, és jó egészséget kívánjanak.

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 2014

Megosztás facebookon