2020. február 25.

A legjobb rendezvényzenekarban tanult Nkuya Sonia - Interjú

2014. július 19. 11:00 Szerző: Nikk

Az egykori Megasztáros tehetségre, Nkuya Soniára akkor került nagy médiafigyelem, mikor egykori párjával meg kellett küzdenie, hogy gyermekük az énekesnőnél lehessen. Májusban pedig kiderült, hogy ő a Sugarloaf új frontasszonya, ám ő eddig sem tétlenkedett. Sonia ugyanis nem máshol vált érett énekesnővé, mint Magyarország egyik legjobb rendezvényzenekarában, a PartYssimoban.

„Amikor szeptemberben Ricky megkeresett, azt mondta, hogy ez egy rendezvényzenekar. Ennek ellenére én azt mondanám, hogy ez egy teljesen új műfaj. Mi különleges koncerteket adunk, amelyek hosszabbak az átlagosnál. Ricky nagyon profi, olyan közönséget sikerült felállítania és megtáncoltatnia, amelyekre a szervezők is azt mondják: ez lehetetlen. Ők nem azok a táncos társaság…” – kezdte a BuliStarnak Sonia mosolyogva. „Amikor elvállaltam a feladatot, arra gondoltam, hogy ennél jobb tanárt és helyzetet, hogy valóban profi énekesnő válhasson belőlem, nem kaphatnék. Mióta velük dolgozom, érzem, hogy rengeteget fejlődtem. – tette még hozzá a bombaformában lévő énekesnő.

Ricky és Sonia
Sonia és Ricky

Sonia szavai hallatán muszáj volt megkeresnünk egy beszélgetés erejéig a zenekar frontemberét, Rickyt. Az énekes ismerős lehet számotokra, hiszen a Picasso Branch fiúbandában számos slágerrel bizonyított a kilencvenes évek végén.

Arcod leginkább a Picasso Branchnak köszönhetően ismerhetik az embereknek. Így utólag visszanézve, mit gondolsz azokról az esztendőkről?

17 éves voltam, amikor egy válogatáson, amit Kozso, aki akkoriban a legeredményesebb producer volt, hirdetett meg. Továbbjutottam Bebével (Back to Black – szerk.). Akkor még nem tudtuk mi vár ránk. Az eredeti elképzelés az volt, hogy a Picasso Branch egy Wham típusú duó lett volna, amit Bebe és én alkotunk. Aztán röviddel ezután producerünk úgy döntött, hogy csinál egy másik 5 tagú fiúcsapatot a Shygys mellé. Ekkor került mellénk még 3 tehetséges énekes, Tommy G (Száraz Tamás – szerk.) Mark, és Tim. Pillanatok alatt országszerte híresek lettünk, és fürödtünk a sikerben. Ez meghatározó szakasza volt az életemnek.

A csapat feloszlása után szólókarrierbe kezdtél. Duetteztél Baby Gabyval és Pflum Orsival is. A dalokról és a duettekről is elmondhatjuk, hogy nagyon érzelmesek. Te egy ilyen ember vagy, igaz?

Mindig is az érzelmeim vezettek. Pont ez a nehéz ebben a szakmában, de így legalább őszinte az egész. Gabi és Orsi is kivételes személyiségek, jelenlegi partnerem Nkuya Sonia is hasonlóképp nyűgöz le.

PSB
PSB: Ricky, Márk és Tomi

Megállod helyed az Effendi Dabkeh Társulatában. Mesélj erről egy kicsit!

A véletlennek köszönhetem az életem egyik meghatározó kalandját, bár sokan mondják nincsenek véletlenek. 12 évvel ezelőtt csak hóbortból összejöttünk, hogy a libanoni folklór táncot a dabkeh-t táncoljuk. Nem gondoltuk volna, hogy ennek ekkora sikere lesz. Számos fesztiválon léptünk fel és tanítottunk, bejártuk egész Európát, ahol mindig sztárcsapatként vártak minket.

PartYssimo
Sikeres bulikat adnak szerte az országban

Több esztendeje már, hogy tagja vagy a PartYssimo zenekarának. Hol találkozhat veletek leggyakrabban a közönség?

PartYssimo Zenekar Magyarország egyik legjobb rendezvényzenekara. Sikerének titka, hogy minden poszton a legtökéletesebb ember dolgozik. Sokat tettünk azért, hogy ez így legyen. Exkluzív esküvőkön és céges rendezvényeken zenélünk leginkább, de havonta egyszer tartunk egy fergeteges partyt is, ahova mindenkit várunk, akik szeretik és igénylik a jó zenét, valamint szeretnek önfeledten mulatni!

Antal Timi és Ricky
Próba Antal Timi születésnapi bulijára

Koncerteztetek már Antal Timivel (akinek szülinapi buliján a PartYssimoval mi is ott jártunk), Bebével, Dér Henivel, Gönczi Gáborral és sok más előadóval. Mitől különlegesek számodra ezek a bulik? Láthatóan jól érzitek magatokat ebben a zenekarban...

Ez egy igazi alkotó közösség, és amit kitűzünk magunk elé, azt megcsináljuk. Álmodunk és megvalósítunk. Ez egy olyan csapat, ahova egyszerűen jó tartozni, akár zenész, akár zenerajongó az ember. Itt mindenkinek jut egy kis szelet boldogság az öröm tortájából.

Megosztás facebookon