2020. augusztus 5.

A Dal 2015: Szabó Ádám tarolt a második elődöntőben

2015. február 02. 17:16 Szerző: Nikk

Szombaton este sor került az Eurovíziós Dalverseny hazai válogatójának második elődöntőjére. Amíg múlt héten csupán egyetlen rutinos versenyzővel találkoztunk, addig most több Dal-os "veterán" is bemutathatta új szerzeményét.

A zsűri soraiban ezen a héten is Csiszár Jenő, Rúzsa Magdi, Rákay Philip, valamint Pierrot véleményezték és pontozták a produkciókat a Tatár Csilla és Harsányi Levente vezette műsorban. Az ítészek mellett ötödik zsűritagként a nézők dönthettek a versenyzők sorsáról.

A második elődöntőben több olyan versenyző is versenybe szállt, aki  korábban már bizonyított A Dal-ban. Ilyen a tavaly pimasz slágerrel taroló Dér Heni (Ég veled), vagy a befutó New Level Empire (The last one), a tavaly év végén duett lemezt piacra dobó Éliás Gyula, vagy éppen a Szécsi Ikrek.

Ezúttal a legtöbb pontot a korábban harmonikásként népszerűségre szert tevő Szabó Ádám gyűjtötte be, így ő is csatlakozott a Tóth Vera, Bogi, Antal Timi, Szűcs Gabi, PASSED, valamint a Karmapolis alkotta középdöntős csapathoz. Ádámot szorosan követte a mezőnyben az X-Faktor harmadik szériáját megnyert Oláh Gergő, a Pankastic!, valamint az Ív. Az ötödik helyen holtverseny alakult ki, így a zsűrinek döntenie kellett, hogy 36-36 pontos Éliás Gyula Jr és a Fourtissimo, vagy a Leander Rising bizonyíthasson a középdöntőben. Rákay Philipék végül Éliás Gyuláékat, a nézők pedig vigaszágon a New Level Empire-t jutatták tovább.

A Dal 2015 - Második elődöntő
A Dal 2015 - Második elődöntő

A második elődöntő pontszámai:
Szabó Ádám – Give Me Your Love: 46 pont
Oláh Gergő – A tükör előtt: 41 pont
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ: 38 pont
ÍV – Fire: 38 pont
Leander Rising – Lőjetek fel: 36 pont
Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo – Run To You: 36 pont
Dér Heni – Ébresztő: 34 pont
New Level Empire – Homelights: 34 pont
Szécsi Saci & Böbe – Our Time: 34 pont
Chances – The Night: 31 pont

Akikkel biztosan találkozunk a középdöntőben:
Antal Timi (vigaszág)
Dallos Bogi
Éliás Gyula Jr és a Fourtissimo
Ív
Karmapolis
New Level Empire (vigaszág)
Oláh Gergő
Pankastic!
Passed
Szabó Ádám
Szűcs Gabi
Tóth Vera

Megosztás facebookon