2020. augusztus 6.

A Dal 2015: Pierrot megalázta a New Level Empire-t

2015. február 15. 20:15 Szerző: Nikk

Tegnap este sor került A Dal 2015 első középdöntőjére. 9 produkció kapott lehetőséget arra, hogy másodszor is színpadra állhasson a műsorban és megküzdjön a döntőbejutásért.

A két középdöntő során 9-9 előadó mutatja be produkcióját a zsűri és a közönség előtt. Mindkét adás során 4 versenyző jut be a döntőbe, ahol végül kiderül, hogy ki képviseli hazánkat a 60. Eurovíziós Dalversenyen Bécsben.

Az idei esztendő újdonsága, hogy a műsor során változtathatnak a szerzeményeken az előadók. Antal Timi ki is használta a lehetőséget és így Woke Up This Way című számával 32 pontot zsebelhetett be. Csiszár Jenő ezúttal is szerette a Karmapolis stílusát, akik Time is Now szerzeményükkel 36 pontot érdemeltek ki a zsűritől és a közönségtől. Tóth Vera hangját és tehetségét senki sem kérdőjelezi meg, azonban Gyémánt dalával nem vett le mindenkit a lábáról. 32 ponttal távozott a színpadról. A Pankastic! stílusában kissé kilógott a mezőnyből, amely bizony a zsűrit is megosztotta. A csapat Kicsi a világ, de nagy világ produkcióját végül 36 pontra értékelték.

A Dal 2015 - Első középdöntő

A New Level Empire produkcióját már az elődöntő során iszonyatosan leértékelte Pierrot. A szigorú zsűritag ezúttal sem kegyelmezett a formációnak, ugyanis bár "Nagyon jó vállalkozásnak" tartja a csapatot, Zola énekesi képességeit kevésnek véli egy efféle versenyhez. Sőt! Szerinte nagyon arrogáns az énekes! Csiszár Jenő szerint azonban aggodalomra semmi ok, hiszen a Homelights nagy sláger lesz a közeljövőben. A New Level Empire végül 32 ponttal távozott a versenyből.

Ezt az estét ismét Szabó Ádám (Give me your love) nyerte, aki többek szerint nem csak a kijutást érdemelné meg, de bizony a nemzetközi versenyen való győzelmet is. Ádám 47 ponttal landolt a tabella élén. Mujahid Zoltán és a Beside You sokak véleménye szerint egy Eurovízió kompatibilis produkció, így a nemzetközi megméretetésen is megállná helyét. Az egykori Megasztáros felfedezett boldogan vonulhatott a backstagebe, hiszen 43 pontra értékelték előadását. Boggie egyértelműen nagy esélyese ennek a versenynek, mivel Wars for Nothing száma egy komoly, egyben érzékeny témát feszeget. 47 pontot kapott produkciójára, ami eggyel több mint az elődöntőben megszerzett pontszáma. A Spoon (Keep marching on) bár alacsony pontszámot kapott a szakmai zsűritől, a közönség ezúttal is őket szavazta tovább vigaszágon.

Az első középdöntő tabellája:
Szabó Ádám: 47 pont
Boggie: 47 pont
Mujahid Zoltán: 43 pont
Spoon: 41 pont
Antal Timi: 39 pont
Karmapolis: 36 pont
Pankastic!: 34 pont
New Level Empire: 33 pont
Tóth Vera: 32 pont

Akikkel tehát biztosan találkozhatunk a döntőben:
Boggie
Mujahid Zoltán
Spoon (vigaszág)
Szabó Ádám

Megosztás facebookon