2019. január 20.
Tokaj
Nyitva:

-

Cím: 3910 Tokaj, Rákóczi út 54. 

Tel.: -
Email: -
Weboldal: http://www.tokaj.hu/

Tokaj

Tokaj a történelmileg leghíresebb borvidéke, immár a Világörökség része, mely megtisztelő cím elnyeréséhez az itt élők elhivatott munkáján kívül páratlanul gazdag természeti adottságok különlegesen szerencsés kombinációja szükségeltetett. Tokaj így kivételes helyzeténél fogva mindig is sajátos gazdasági és kulturális tájegység volt. A Tokaji Bort már a világ minden táján ismerik, de talán városunkról kevesebb információval rendelkeznek. Ezen hiányosság kiküszöbölésére hoztuk létre információs portálunkat, amely reményeink szerint segít mindenkinek, hogy jobban megismerhesse a "borok királya, királyok bora" városát és szívesebben, tájékozottabban jöhessen megcsodálni eme páratlan hangulatú várost. 

Rakamaz és Tokaj évről évre szebb, hogy ti egyre jobban érezzétek magatokat a Hegyalja Fesztiválon és a gyönyörű világörökségi környezetben. A fejlesztések folyamatosan zajlanak, bár a válság miatt egyes munkálatok befejezésére még egy kicsit várni kell. A Tisza kemping területén nektek épül a Hegy’ szálloda, ahol a koncertek és a hajnalig tartó tánc után kényelmesen pihenhettek, és persze kedvező áron bérelhettek szobát, hogy még jobb legyen a fesztiválotok. A szállodához medence is tartozik majd, ahol csobbanhattok egyet a buli előtt. 

Tokajt, mint a környék nevét először 1067-ben említik, ekkor már szőlőtermesztő vidék volt. Magát a települést 1353-ban említik először Tokaj néven. Első vára egy földvár volt, amely a tatárjárás során elpusztult. A 14. századra már kővár állt a településen, mely a diósgyőri uradalom része volt. 1450 után Tokaj a Hunyadiaké, majd a Szapolyaiaké volt. Szapolyai János egy időre elveszítette a birtokot, de fia, János Zsigmond idejében már ismét a családé volt, így királyi uradalommá vált. A borvidék bevételének köszönhetően Tokaj mezővárossá fejlődött, népessége növekedett. 1705-ben II. Rákóczi Ferenc leromboltatta a várat nehogy idegen kézre kerüljön.

Megosztás facebookon